12/02/2018

TOP 20 anagrama u 2017. godini

Na godišnjoj listi od 20 najboljih anagrama najviše radova ima novi šampion Kristian Knežević (šest), zatim Zoran Radisavljević (četiri) i Darko Marković (dva), dok osmoro autora ima po jedan rad. Čestitke svima koji su u jakoj konkurenciji postigli zapažene plasmane, dobijena lista je zaista impresivna!

1. Zoran Radisavljević, Novi Sad: ISKAPI, NEKA TE TRGNE! (energetski napitak)
2. Anka Nikolić, Kruševac: PRAZNO OBRAĆANJE BEDI! (predizborna obećanja)
3. Nenad Savić, Beograd: VIŠE SOBA GARANT MANJE PATNJE! (rešavanje stambenog pitanja)
4. Zoran Radisavljević, Novi Sad: DOSTA BORA! (staro doba)
5. Jovica Marković, Sočanica (kod Leposavića): NADRLJAĆE SVAKO AKO UGROZI ILI OŠAMARI DETE! (za nasilje u školama odgovaraće i direktori)
6. Rade Goljović, Baljevac: DEČAK JE VISOK I VRLO VEŠT! (Aleksej Viktorovič Šved, ruski košarkaš)
7-8. Kristian Knežević, Đurđevo: BIĆEMO KRASNI VLADARI NAŠEG NARODA! (Aleksandar Obrenović i Draga Mašin, ubijeni kralj i kraljica Srbije)
7-8. Kristian Knežević, Đurđevo: SPALA KINTA! (niska plata)
9-11. Zoran Radisavljević, Novi Sad: NEKE GODINAMA OBLAČE DOSTA FINO! (Domeniko Dolče i Stefano Gabana, tandem modnih kreatora)
9-11. Milan Živanović, Martinci: DEFAKTO MAESTRALNO ODRADIH SASTAV ENIGMATE! (Efektan anagram od datih trideset osam slova)
9-11. Darko Marković, Gaj (kod Kovina): TALIBAN DOTURI RUKSAK I PUČE ! (teroristički napad u Kabulu)
12. Zoran Radisavljević, Novi Sad: NAŠ PROMAŠAJ. SLAVE SE TRENER KOKOŠKOV I PRECIZNIJA EKIPA! (košarkaška reprezentacija Slovenije, evropski šampion)
13. Branko Bjeličić, Zemun: STAVE TI DINARSKI NAMET! (administrativne takse)
14. Kristian Knežević, Đurđevo: LAKO KRIJUMČARITE TRAŽENI KOKAIN! (južnoamerički karteli narkotika)
15. Kristian Knežević, Đurđevo: EKSTRATOPLA! (tropska leta) 
16. Darko Marković, Gaj (kod Kovina): DROBI ŠALE! ("Šarli Ebdo", francuski satirični časopis)
17. Predrag Grbić, Prijepolje: BODI IGLAMA I MANJI JE PEH! (epidemija malih boginja)
18. Kristian Knežević, Đurđevo: KAD PONOĆ DONESE I VEDRO VESELJE JA SE NAČESTITAH DRAGIMA! (ispraćaj stare - doček nove, dve hiljade osamnaeste godine)
19-20. Kristian Knežević, Đurđevo: LEPI STE NAM! (mis planete)
19-20. Persida Radak, Vršac: TA BIĆA TREBA VOLETI SVIM SRCEM, SAD I DOK NOSITE NADE! (Treći decembar, Svetski dan osoba sa invaliditetom) 

2 comments:

  1. Anonymous12/2/18 21:49

    Čestitam Zoki! Pošto ste Kristian i ti bili najubedljiviji u ovom takmičenju, smatram da je ovako zadovoljena pravda - jedna titula njemu, a druga tebi. :)

    Posebne čestitke Anki i Nenadu na vrlo visokom plasmanu, a četitke i svima ostalima iz top 20, svi anagrami su zaista prvoklasni.

    ReplyDelete
  2. Ta trka za prvo mesto bila je skroz ujednačena, presudile su neke sitnice. Recimo, anagram DOSTA BORA, koji se na završnim glasanjima visoko popeo, u mesečnom izboru je zauzeo drugo mesto i tu sam izgubio dva važna boda. Verovatno sam mogao i bolji anagram da odaberem za generalnu kategoriju od Orvelove "Životinjske farme", no mislio sam da je to tematika koja će se svideti glasačima. Na kraju - samo šesto mesto, nula bodova.

    Imao je naravno i Kristian nekih promašaja u izboru, ali u svakom slučaju je zasluženo osvojio šampionsku titulu, što je i potvrdio sa šest anagrama u TOP20, a meni je prošla ta efektna kombinacija do prvog mesta. Uzeo sam jutros jednu "guaranu" da nazdravim uspehu! :)

    ReplyDelete